Daca detii o afacere mica si iti este greu sa-ti gestionezi finantele si conturile afacerii, ai nevoie de un serviciu specializat de evidenta contabila. Dedesubt sunt sublinitate cateva aspecte despre ce inseamna evidenta contabila, si cum sa o realizezi in mod corect.

Nu oricui ii place sa tina evidenta contabila a unei afaceri. Totusi, este important sa ai un sistem si un plan potrivit pentru a inregistra detaliile financiare ale afacerii tale. Acest lucru te va ajuta sa eviti surprizele neplacute, obiectivele sau actele importante omise. Poti fie sa derogi pe cineva sa gestioneze acest aspect sau sa te ocupi tu insuti, urmarind pasii de mai jos.

  • Estimeaza cheltuielile majore

Realizeaza un plan al cheltuielilor care ar putea aparea in urmatorii ani. Afla daca trebuie sa-ti reconditionezi facilitatile sau sa imbunatatesti echipamentul de birou. Recunoaste momentele de varf si cele mai slabe ale afacerii tale si intelege cum iti vor afecta acestea cheltuielile. Prin estimarea cheltuielilor majore nu vei ramane fara bani in lunile mai putin profitabile.

  • Tine o evidenta a cheltuielilor

Cardurile de credit pentru afaceri sunt o modalitate excelenta prin care poti tine evidenta cheltuielilor. In zilele noastre, unii furnizori impart factura in mai multe categorii care cuprind tipuri diverse de cheltuieli. In plus, fa-ti insemnari in calendar cand trebuie sa te intalnesti cu clientii si tine o evident a kilometrilor parcursi cand trebuie sa conduci pe distante lungi ca sa ajungi la intalniri.

  • Urmareste depozitele din banca

Intr-o foaie de calcul excel, agenda sau program financiar, tine mereu o evidenta  a tuturor depozitelor din contul tau bancar. Daca nu tii o evidenta pe parcursul anului a sumei de bani care intra in cont vei plati cel mai probabil taxe pe bani care nu fac parte din venitul tau.

  • Pune bani deoparte pentru taxe

Pune bani deoparte in fiecare luna pentru platirea taxelor. Vei stii cand si cati bani vei avea de platit pentru taxe, asa ca pune deoparte acea suma in fiecare luna. Facand asta, vei fi sigur ca ai banii de care ai nevoie pentru a plati taxele, vei evita neplata taxelor sau dobanzilor.

  • Tine o evidenta a facturilor

Daca nu vrei facturi restante sau neplatite, deroga pe cineva sa aiba grija de facturile tale. Asigura-te ca ai un plan pentru a aborda situatia atunci cand o factura nu este platita.

Acestea sunt cele mai bune practice care sa te ajute sa eviti erorile in evidenta contabila.  Utilizand un serviciu specializat de evidenta contabila, poti sa-ti gestionezi mai bine banii si veniturile si sa ramai fidel unor obiective pe termen lung. In zilele noastre, serviciile online de evidenta contabila sunt disponibile de asemenea pentru a-ti ajuta conturile de afaceri sa ramana actualizate.