Orice intreprinzator care doreste sa fie in legalitate cu afacerea sa are nevoie de un contabil sau o firma de contabilitate. De-a lungul timpului aceasta profesie s-a dezvoltat si a capatat tot mai multe valente. In momentul de fata, un contabil bun ar trebui aiba cunostinte din foarte multe domenii, nu doar din contabilitate. Si atunci se pune intrebarea: ce poate face un intreprinzator pentru a alege cel mai bun contabil pentru firma sa. Am vrea sa enumeram mai jos cateva criterii care de obicei nu se iau in calcul dar pe care noi le recomandam a fi luate in calcul atunci cand se face o astfel de alegere:

  1. Disponibilitatea tehnica – traim intr-o societate foarte informatizata… asigurati-va ca firma de contabilitate are personal bine pregatit din acest punct de vedere. Contabilitatea se face mult mai usor, mai precis si mai repede cu solutii tehnice adecvate. Contabilul va este mult mai de ajutor daca stie bine sa utilizeze computerul.
  2. Disponibilitatea la comunicare – contabilul trebuie sa aiba un sistem prin care sa-l puteti gasi oricand la telefon… De asemenea, timpii de raspuns la e-mail trebuie sa fie foarte scurti… Conducerea unei afaceri presupune o permanenta consultare cu contabilul.
  3. Varietatea portofoliului – alegeti-va contabil care tine evidente pentru firme din domenii cat mai diferite si nu este specializat doar pe o singura nisa. Un contabil cu portofoliu variat este o adevarata encliclopedie de solutii pentru imbunatatirea profitabilitatii afacerii dvs. si cunoaste multe nise in legislatie.
  4. Abilitati de relationare si comunicare – asigurati-va ca aveti alaturi de dvs. un contabil care stie sa se faca inteles si simte placere in a sta de vorba cu oamenii. Veti avea 2 avantaje majore: pricepeti rapid mesajele contabilului iar acesta va fi o sursa nesecata de informatii deoarece va cunoaste bine si celelalte afaceri ale clientilor sai datorita abilitatilor de relationare.

Serviciile de contabilitate firma trebuie alese desigur si dupa alte criterii. Totusi, experienta noastra ne-a aratat ca si cele 4 de mai sus merita luate in considerare. Pentru clienti, cea mai fericita situatie este in luarea unei decizii pentru o firma de contabilitate in Bucuresti si Ilfov, acolo unde exista cea mai mare oferta de serviicii de contabilitate.