Gestionarea afacerii face parte din pregatirea oricarui antreprenor. In ciuda conceptiei gresite si larg raspandite conform careia antreprenorii se ocupa doar de capital, ei de fapt nu beneficiaza de luxul de a sta deoparte si a lasa lucrurile sa se desfasoare de la sine. Antreprenorii cu experienta stiu ca o gestionare potrivita a unei afaceri deschide calea spre o productivitate sporita, un mediu de lucru mai bun si succes pe termen lung. Astfel, toti antreprenorii amatori ar trebui sa inceapa chiar azi sa ia in considerare sfaturi in privinta conducerii unei afaceri, pentru a-si canaliza eforturile mai bine pe viitor.

Forta de munca:

  1. Recunoaste o munca bine facuta. Acest lucru va incuraja un comportament pozitiv.
  2. Nu da vina pe persoana. Incearca mai degraba sa-l ajuti sa rezolve problema si apoi sa vorbesti cu el. Angajatul invata mai mult dintr-o astfel de experienta.
  3. Ofera angajatilor tai sentimentul implicarii in munca depusa, pentru ca ei sa simta ca fac parte dintr-un mecanism mai mare. Spune-le ce doresti, ce viziune ai, in loc sa le dai o lista de sarcini fara ca ei sa stie in ce scop le indeplinesc. Aceasta abordare va duce la o participare mai activa din partea lor.
  4. Stabileste standarde si fii un exemplu. Nu poti stabili reguli daca tu, ca proprietar, nu le respecti. Nu esti scutit nici tu de ele.
  5. Stabileste intalniri periodice si asculta ceea ce ti se spune. Acest lucru iti va aduce la cunostinta starea angajatilor tai.
  6. Pastreaza un mediu de lucru placut. Ofera concediu pentru vacante, motivatii de lucru si rasplata pentru efort.
  7. Sustine dezvoltarea deprinderilor angajatilor.

Operatiuni:

  1. Concepe un plan al zilei respective. Acesta este cel mai ignorat pas in gestionarea unei afaceri, dar este cel mai important.
  2. Stabileste prioritati si calculeaza-ti bine timpul. Timpul este important. Cum il folosim determina ceea ce obtinem.
  3. Nu te concentra foarte mult pe acte. Ocupa-te de sarcina in lucru.
  4. Dar verifica sarcina respectiva mai tarziu. Numirea altcuiva sa se ocupe de o sarcina nu te scapa deplin de responsabilitate.
  5. Cauta un contabil bun pentru serviciile de contabilitate. Contabilitate te ajuta sa ai informatii reale despre stadiul in care se afla afacerea ta.
  6. Apeleaza la tehnologie in limita bugetului.
  7. Sa ai mereu un plan de reserva. Exista unele lucruri pe care nu le poti controla. Dar acest lucru nu este o scuza, trebuie sa ai alternative potrivite in cazul in care iti este afectata productivitatea.
  8. Ocupa-te de cercetare si dezvoltare. Tendintele si cerintele in ceea ce priveste o afacere se schimba, si este mereu nevoie de imbunatatiri.

Relatii cu clientii

  1. Fii onest in privinta serviciilor si produselor pe care le oferi. Nu ai de ce sa afirmi un lucru, daca stii ca nu te poti tine de cuvant.
  2. Stabileste un sistem de feedback. Acest lucru iti va aduce la cunostinta cum poti sa-ti imbunatatesti produsele si serviciile.
  3. Respecta-ti promisiunile – mai ales cele legate de livrare. Fidelitatea este mereu apreciata.
  4. Infiinteaza o linie de telefon pentru relatii cu clientii.
  5. Stabileste anumiti parametrii, adaptandu-i conditiilor existente.

Scopul gestiunii unei afaceri este crearea unei dinamici pozitive si lucrative in mediul de afaceri care iti pregateste afacerea pentru lucruri marete. Este vorba de stiinta si arta planificarii, organizarii, conducerii si monitorizarii firmelor.Acestea sunt doar cateva sfaturi legate de gestionarea unei afaceri care s-au dovedit a fi folositoare pentru antreprenori. Ar putea sa faca minuni pentru afacerea ta, de asemenea.

Te-ai saturat sa lucrezi pentru altcineva? Fii tu seful! Invata cum sa scoti la iveala antreprenorul din tine si sa incepi sa-ti pui pe picioare propria afacere – click aici.