La sediul firmei noastre de contabilitate Bucuresti, ne este dat sa auzim de toate. De la inceputul activitatii, am intrat in contact cu diverse categorii de oameni. Si dupa ”n” ore de dialog, ne-am dat seama ca in momentul in care deschid un PFA, un SRL, etc., prea putini sunt constienti de adevarata utilitate a contabilului.

Unii ne solicita pentru intermedierea relatiilor cu Inspectoratul Teritorial de Munca sau pentru a-i pune la curent cu legislatia actualizata, in timp ce altii ne cer sa intocmim bilantul si sa calculam impozitele. Indiferent de situatie, intervenim noi, cu sfaturi, recomandari, consultanta fiscala si diverse servicii ce au legatura cu infiintari firme sau cu expertiza contabila.

firma de contabilitate

firma de contabilitate

Dar dintre toate argumentele discutate, s-a remarcat una, despre care ne-am propus sa vorbim pe parcursul prezentei postari. Este vorba despre conceptia ca fara munca istovitoare, sansele sa reusim in viata, practic sunt nule. Sau ca o cariera de succes este conditionata numai de nivelul de epuizare.

Nu-i asa ca suna putin exagerat?

Efortul fizic era suficient in vremurile de demult, cand agricultura si industria ramaneau singurele activitati in masura sa asigure painea cea de toate zilele. In zilele noastre, desi necesar, nu este suficient. Acum, alti factori inlocuiesc munca fizica si nu se rezuma la sudoare si bataturi in palme.

Intr-adevar, daca scopul este sa puneti bazele unui business, va putem da o mana de ajutor prin serviciul infiintari firme. Insa daca vreti sa stiti de ce afacerea nu creste pe masura efortului depus, va invitam sa cititi cu atentie, motivele urmatoare:

Mai multa munca nu va face mai productivi

Urcarea unui drum abrupt pe bicicleta va stoarce de forte, desi nu parcurgeti multi kilometri. Poate ca ar fi mai usor sa ajungeti la destinatie alegand un mijloc de transport motorizat, care implica un efort fizic inferior, in schimbul unei rasplate majore, adica atingerea mai rapida a obiectivelor.

Mai multa munca nu va creste inspiratia

Succesul depinde si de inspiratie. De cate ori vi s-a intamplat sa va concentrati sa gasiti o idee geniala care sa va scoata la liman afacerea? Ideile nu vin cand aveti nevoie de ele, ci aleator, cand va asteptati mai putin. Important este sa aveti inspiratia sa le ”culegeti” si sa fiti pregatiti sa le ”cultivati”.

Mai multa munca nu va umple buzunarele

Ore multe, pentru o compensatie modesta sau ore putine, pentru o retributie atragatoare? Unii muncesc o luna intreaga sa castige cat altii intr-o zi. Deci, nu intotdeauna cine munceste pe branci, se poate lauda cu buzunarul plin. Pentru ca nu orice munca este bine platita si nu orice afacere la fel de infloritoare.

Mai multa munca nu inlocuieste experienta

Degeaba un fotbalist amator viseaza sa joace in liga profesionista, atata timp cat ii lipseste experienta. Da, petrecandu-si multe ore pe terenul din spatele blocului, isi poate mari sansele. Dar in lipsa antrenamentelor cu cei mai buni, cu greu va putea compensa experienta de joc a celor ”cu vechime”.

Desigur ca exemplele pot continua. Dar rolul nostru de specialisti in servicii de contabilitate Bucuresti, este sa va netezim ”drumul” spre succes, indiferent daca aveti nevoie de mai multe informatii referitoare la infiintari firme si salarizare sau pur si simplu, va lipseste ”mentorul” care sa va ghideze in afaceri.