Poate esti de parere ca unii intreprinzatori care au reusit in afaceri, s-au nascut norocosi… Dar NU, nimeni nu se naste astfel, insa poate deveni. Conditia este sa cunosti unele lucruri care te pot salva inainte sa te afli pe marginea prapastiei.

Cu sprijinul echipei de la firma de contabilitate Biroul Contabil, iti propunem cateva trucuri de luat in considerare daca ai in minte o idee de afaceri, pe care sa le respecti si dupa ce ai depasit faza de lansare:

Munceste mai mult si mai eficient!

Pe de o parte, indiferent de functia ocupata, trebuie sa stii gasi echilibrul dintre viata personala si cea profesionala. Insa pe de alta parte, orice poveste de succes are in spatele sau o multime de ore de munca, desigur de munca eficienta. Si totul se desfasoara in detrimentul familiei.

Multi intreprinzatori cu rezultate incredibile in cariera, recunosc ca ajung sa-si petreaca mai mult timp la serviciu decat acasa. Viata are duritatea ei si trebuie acceptata astfel, chiar daca nu este usor sa gasesti un compromis intre obligatiile de familie si responsabilitatile din compania la care lucrezi.

Gestioneaza-ti timpul cu inteligenta!

Pentru a fi sigur ca poti reusi, tine seama de toate aspectele afacerii, pe care trebuie s-o cunosti pana in cele mai mici detalii. Incearca sa te familiarizezi cu ea si in principal, sa te focalizezi pe lucrurile pe care le stapanesti cel mai bine, lasand in seama altora specializarile care-ti sunt straine.

Spre exemplu, un bucatar, daca vrea sa intre in afaceri, foarte probabil, va incepe cu un restaurant. Timpul sau va fi alocat aproape exclusiv in aceasta directie. Iar cat despre partea de salarizare sau de inregistrari contabile, sigur le va lasa in grija unor profesionisti de la o firma de contabilitate.

contabil_coffee-workspace

Identifica valoarea marketing-ului!

Cu greu vei ajunge un intreprinzator de succes, daca pentru tine marketing-ul reprezinta un domeniu intangibil. Disciplina se bazeaza pe nevoile individuale ale consumatorilor potentiali. Insa atata timp cat nu intelegi cum functioneaza, afacerea ta risca sa-si pierda orice sansa sa prospere.

Dorintele publicului caruia te adresezi, pot da nastere anumitor comportamente, mai mult sau mai putin profitabile. Te poti confrunta cu o decizie de achizitie, la fel cum poti fi rasplatit doar cu un simplu zambet, fara vreo reactie concreta. Identifica cine este interesat sa cumpere ceea ce vinzi si gaseste mijloacele potrivite de achizitie.

Externalizeaza unele operatiuni!

Un intreprinzator de succes se caracterizeaza si prin faptul ca admite ca nu poate controla chiar orice faza si latura a afacerii. Mai exact, pentru bunul mers al lucrurilor, este util ca in certe imprejurari, sa fii gata sa-ti descentralizezi puterea si autoritatea si sa fii dispus sa inveti de la altii.

Nimeni nu-ti pretinde sa te pricepi chiar la orice. Insa in ramurile mai putin stapanite, poti angaja pe cineva capabil, in masura sa-ti ofere nu doar serviciile sale, ci si idei inspirate. Iar daca apelezi la firma de contabilitate Biroul Contabil, pe langa servicii, iti putem da o mana de ajutor cu privire la posibilitatea de a-ti imbunatati cateva puncte critice, necesare lansarii favorabile in afaceri.