Un eveniment popular deja in randul profesionistilor contabili si nu numai, a avut loc pe data de 21 septembrie in Bucuresti. Sarbatoarea, initiata in urma cu mai bine de un deceniu, s-a dorit a fi inca de la bun inceput un ”pretext” pentru aniversarea membrilor CECCAR.

In urma cu abia cateva zile, fiecare specialist in contabilitate, de la simplu practicant, pana la contabilul autorizat si expertul contabil, a putut lua parte la editia cu numarul 12 a Zilei Nationale a Contabilului Roman.

Un eveniment ”cu rasunet” in Bucuresti

Manifestarea, desfasurata in acest an la Crystal Palace Ballrooms, a fost sustinuta si organizata de catre filiala din capitala a CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania).

istorie-contabil

Evenimentul are menirea sa promoveze profesia contabila, sarbatorita anual, pe 21 septembrie, nu doar in Bucuresti, ci si la nivelul intregii tari.

Tot in aceasta zi, filiala bucuresteana obisnuieste sa premieze societatile de top membre ale institutiei anterior mentionate. Este vorba despre toate firmele de contabilitate care de-a lungul anului precedent au inregistrat rezultate semnificative in sectorul fiscal-financiar-contabil.

La festivitatea din acest an, pe lista subiectelor dezbatute s-au situat diferite aspecte cu privire la dezvoltarea figurii profesionale de contabil. In prim planul ”sarcinilor” mentionate s-au aflat si abilitatile necesare practicantilor, in masura sa le permita sa se remarce in mediul de afaceri si sa depaseasca orice concurenta.

Festivitati in toata tara

Pentru multi necunoscatori, profesia de contabil se numara printre cele mai ingrozitoare din cate exista. Insa lucrurile stau in mod diferit pentru ei, contabilii din Bucuresti si din toata tara, care pe data de 21 septembrie, au sarbatorit ziua lor.

Ziua Nationala a Contabilului Roman nu a ramas in anonimat in niciunul dintre cele mai importante orase din tara. Aniversarea destinata celor 95 de ani de la prima mentionare CECCAR s-a facut ”auzita” in Brasov, in Timisoara, Sibiu, Alba-Iulia, Zalau, etc.

Filialele locale ale Corpului au organizat festivitati, la care au fost invitati atat specialisti de la principalele firme de contabilitate, cat si liberi profesionisti. De la manifestari nu au lipsit nici reprezentanti ai oficialitatilor locale, care au felicitat si premiat castigatorii listelor cu nominalizari.

De la origini… pana in prezent

La fel ca-n fiecare an de la debutul sau oficial din 2005, manifestarea se adreseaza tuturor membrilor CECCAR. De asemenea, mai sunt ”vizate” institutiile publice, societatile care-si desfasoara activitatile in mediul de afaceri, dar si persoanele angajate in variate sectoare economice.

Practic, sarbatoarea reprezinta mai mult o aniversare a practicantilor apartententi la aceasta breasla recunoscuta inca din anul 1921. In acest an, tocmai s-au implinit 95 de ani de cand Regele Ferdinand I promulga Legea infiintarii CECCAR ca entitate profesionala independenta.

La scurt timp de la promulgare, imediat dupa anul 1930, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania avea sa ocupe pozitia celei mai potente institutii de genul, ”domiciliata” pe ”batranul continent”.

Firma de contabilitate Biroul Contabil, asa cum era de asteptat, sustine si incurajeaza profesia pe care suntem onorati sa o putem practica la un nivel cat se poate de inalt. Pentru ca dincolo de scadente, taxe, formulare, drumuri interminabile la banci si la alte institutii, exista satisfactia sa putem contribui la bunul mers al afacerilor clientilor nostri.