Administratorii firmelor au nevoie de un contabil?

Categoric da! Nu ma intelege gresit. Eu nu dau un raspuns pozitiv pentru ca eu sunt un contabil dar am vazut ca o parte din clienti, care credeau ca ar putea face totul pe cont propriu au terminat regretand decizia lor. Deci, au ajuns sa ne angajeze. Dar nu înainte de a face deja mai multe greseli (uneori, costisitoare) in impozitele lor.

Ai nevoie de contabil pentru afacerea ta? Cu siguranta, da! De ce? Citește mai departe si veti sti de ce.

Deci, de ce ar trebui sa angajezi un contabil? Sunt sigur ca exista diverse motive, dar permiteti-mi sa trec prin unele dintre ele.

1. Pentru ca trebuie sa te concentrezi asupra afacerii tale

O sa zici da sigur eu stiu contabilitate, stiu cu ce sa mananca am facut si eu la scoala, ce poate face un contabil si eu nu? Sigur ai o baza a contabilitatii. Dar tu esti administratorul unei afaceri trebuie sa te concentrezi asupra afacerii tale. Angajarea unui contabil inseamna mai mult timp pentru tine, mai mult timp ca sa te concentrezi la operatiunile care iti pot dezvolta afacerea ta. Si sa recunoastem care este cea mai importanta resursa? Timpul.

2. Pentru ca ai nevoie de un “expert” care sa se lupte cu numere si sa calculeze toate taxele

Daca vei angaja o firma de contabilitate aceasta va sti cum sa iti pregateasca declaratiile fiscale si te va pregatii astfel incat sa stii cat  ai de platit la stat. Deci salvati-va de durerile de cap si lasati numerele si calcularea taxelor celor care se pricep cu adevarat la acest lucru.

3. Pentru ca este mai eficient in acest fel

Externalizarea serviciilor de contabilitate si calcularea taxelor este privita ca fiind o metoda mult mai eficienta in zilele noastre. Timpul dvs. este mult mai pretios decat sa il pierdeti cu completarea formularelor si calcularea impozitelor. Lasati aceste servicii contabililor este mult mai eficient in acest fel.

4. Pentru ca e mai putin costisitor

Decat fi palmuit cu penalitati si dobanzi pentru ca ati uitat sa platiti taxele inainte de termenul limita sau ca ati facut o greseala la declararea veniturilor ce vor fi taxate.  Nu vreau sa zic ca angajarea unui contabil te rezolva de toate dar cu siguranta vei avea mai putine greseli si mai putin de platit.

5. Pentru ca exista prea multe reguli fiscale si standarde de contabilitate cu care trebuie sa ti pasul

Sa zicem ca ai invatat contabilitatea la facultate ai absolvit cu succes si te-ai apucat de afaceri si crezi ca nu ai nevoie de serviciile unui contabil. Gresit! Normele si standardele se modifica mereu chiar acum la inceput de an au fost modificari importante in codul fiscal. Diferenta in practica contabila este ca prestatorul de servicii contabile trebuie sa fie la zi cu toate modificarile contabile asfel incat sa poata sa le faca fata.

biroulcontabil_eroare

6. Pentru ca invatam de la alte afaceri

Practicand contabilitatea, avem diversi clienti din diverse domenii. Invatatm din diferite domenii, de la administatori diferiti fiecare cu modul lui de practicare a serviciilor. Dincolo de cifre si calcule, noi putem sa fim si un consultan ideal pentru afacerea ta si sa te invatam sa aplici ceea ce am invatat noi de la clientii nostri.

7. Pentru ca putem sa va oferim si alte servicii

De la infiintare, salarizare si expertiza pana la pregatirea si elaborarea unui plan de afaceri, realizarea unui studiu de fezabilitate asupra afacerii tale.

8. Pentru ca trebuie sa incepi cu dreptul afacerea ta

Am avut clienti care au inceput sa caute contabil dupa cateva luni de activitate fara sa se ocupe vreun contabil de afacerea lor si cu toti au concluzionat ca mai bine cautau de la inceput un contabil si astfel nu ajungeau intr-o situatie dificila cu statul.