accounting

 

Pentru un antreprenor timpul esta valoros, de aceea gestionarea costurilor unei afacerii poate parea un loc de munca full-time. Intr-o companie pe langa activitatea prestata mai sunt si alte lucruri importante, cum ar fi: plata chiriei pentru spatiile industriale, salariile angajatiilor, cheltuieli de echipamente, licente, permise, taxe, publicitate si multe altele, care sunt mancatoare de timp si bani, dar daca toate aceste lucruri le face o singura persoana la sfarsitul zilei va considera ca nu facut absolut nimic o zi intreaga, si aici intervine un contabil, care poate gasi o solutie adecvata pentru nevoile companiei dumneavoastra.

Daca in trecut cand spuneai contabilitate, te refereai la o persoana ingropata in hartii si dosare, acum cu evolutia tehnologiei totul sa simplificat si totul se face cu ajutorul programelor de contabilitate care pot gestiona costurile fortei de munca sau pot genera foarte usor variabile si raporte ale cheltuielilor fixe.

Un tanar antreprenor se poate simti pierdut intr-o companie atunci cand vine vorba de contabilitate, ajungand sa faca simple erori care pot avea consecinte devastatoare asupra afacerii. Un contabil poate observa aceste greseli  foarte usor si le poate intrepta in timp util astfel evitand un posibil dezastru.

Multe persoane se intreaba ce face mai exact un contabil, ei bine acestea sunt cateva din atributiile lui : asigurarea unui raport financiar pentru sfarsitul de an, asigura corectitudinea platilor, impozitelor, depunerea formularelor fiscale la timp, se ocupa de auditurile de peste an, gestioneaza incasarile si platile realizate in compania dumneavoastra, si lista poate continua.

In concluzie: contabilul este acea persoana care asigura o buna functionare a companiei, care supravegheaza atent orice tranzactie, atentioneaza in cazul unei posibile erori sau in cazul este incalcata vreo lege importanta, intocmeste formularele fiscale corect si in timp util pentru a evita orice posibila penalizare, de aceea este foarte important sa alegeti o firma de contabiliate inca de la inceput pentru a putea evita orice poate dauna companiei dumneavoastra.