A fi productivi nu inseamna sa lucram mai mult, ci sa o facem cu inteligenta, fara sa ne lasam distrasi de diversi factori care nu au nicio treaba cu sarcinile de serviciu. Ca sa ne dam seama de ce, nu este obligatoriu sa avem cunostintele unui expert in servicii contabile.

Nu conteaza cat de mult ne place munca pe care-o facem. Cu toata abundenta de solicitari cu care ne confruntam zi de zi, este foarte usor sa ne pierdem controlul si mai ales randamentul.

Uneori, ni se intampla sa muncim pe branci, fara ca realizarile sa corespunda asteptarilor. Sau, prinsi in fel si fel de misiuni (care intra sau nu pe lista de atributii impuse de fisa postului), ne trezim ca nu mai avem timp pentru nimic altceva. Si aproape de fiecare data, dam vina pe timp.

In lumea afacerilor, ne vedem conditionati nu doar de bani, ci si de timp.

Daca specialistul in servicii contabile ne poate ajuta sa ne administram mai bine disponibilitatile financiare, controlarea timpului depinde de noi insine. Putem gestiona aceasta din urma resursa doar in avantajul nostru, insa mai intai de toate, trebuie sa stim cum.

biroulcontabil_degree

Iata cateva dintre recomandarile echipei Biroul Contabil, firma de contabilitate Bucuresti, care ne vor ajuta sa fim mai productivi la locul de munca si sa ne organizam timpul mai eficient:

  1. Contabil Bucuresti – Sugestii: Selecteaza prioritatile!

Cu totii dispunem de 24 de ore intr-o zi, de 7 zile intr-o saptamana si de 52 de saptamani intr-un an. Cine stie cati ani din viata am pierdut alegand gresit lucrurile? Modul in care decidem sa ne petrecem timpul este decisiv pentru ca viata sa ne fie implinita, fericita si plina de satisfactii. Acelasi lucru ramane valabil si in mediul profesional, nu doar in viata personala.

  1. Contabil Bucuresti – Sugestii: Imparte sarcinile!

O alta regula ”de aur” ce creste productivitatea, se refera la impartirea activitatilor in loturi mai mici, ce pot fi duse la indeplinire separat, fara intreruperi. Orice misiune avem in responsabilitate, dureaza pana ne intram in ritm. Si daca din variate motive trebuie sa intrerupem ritmul, vom constata ca de fiecare data cand ne reluam activitatea, pierdem timp pretios.

  1. Contabil Bucuresti – Sugestii: Alimenteaza-te corect!

Micul dejun, la fel ca oricare dintre cele 5 mese zilnice (3 mese principale si 2 gustari), este esential sa ne mentinem starea de sanatate. Iar o persoana sanatoasa are mintea mai limpede, este mai energica, mai organizata, adica mult mai productiva decat una bolnavicioasa. Asa ca, oricat de multe atributii avem la locul de munca, este important sa gasim timpul necesar si pentru o alimentatie potrivita.

  1. Contabil Bucuresti – Sugestii: Renunta la alte preocupari!

Unul dintre principalii inamici ai eficientei il reprezinta intreruperile cu activitati minore, ce nu au legatura cu misiunile de la serviciu. Nimic nu ne distrage mai tare atentia decat telefonul personal, mail-urile primite, retelele de socializare si diverse aplicatii online, carora aproape ca nu le rezistam. Este adevarat ca uneori, tehnologia ne face viata mai usoara, dar la fel de bine ne-o si complica.

  1. Contabil Bucuresti – Sugestii: Invata sa spui NU!

De multe ori ne intrebam cum se face ca un cuvant monosilabic precum ”NU” ne pune in dificultate cand trebuie sa-l pronuntam? De ce ar trebui sa refuzam o sarcina, cand fiecare angajament in plus ne poate aduce aprecierea sefului? Si totusi, contrar asteptarilor, aglomerand sarcinile, nu vom fi mai capabili, mai ales cand rezultatele obtinute au o calitate indoielnica.

Reclama282x178

Cauta si alte recomandari puse la dispozitie de firma de contabilitate Bucuresti, Biroul Contabil! Iar la nevoie, solicita serviciile care te pot ajuta sa cresti eficacitatea muncii si totodata a intreprinderii pe care-o administrezi!