Pe 7 martie 2019, am participat la “Forumul de afaceri România-Italia: redăm încrederea investitorilor în economia românească”, organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia).

Pentru noi, acest eveniment a fost o șansă minunată de a lua parte la discuții relevante despre economia actuală din România. Alături de noi, la forum au fost prezenți: academicieni AEREC, oficialități, autorități publice și oameni de afaceri italieni interesați de dezvoltarea unor investiții sau parteneriate de business în economia românească.

Am aflat mai multe despre rolul numeroasei comunități românești în Italia: peste 2% din PIB-ul Italiei se datorează antreprenorilor români ce activează în această țară.

Totodată, ne-am bucurat să aflăm veștile bune pentru serviciile de contabilitate locale: în luna iulie, au fost aprobate peste 32 de proiecte destinate antreprenorilor români care locuiesc în străinătate sau care s-au întors în țară pentru a-și amplifica abilitățile profesionale investind în România.

Alte teme abordate în cadrul forumului au fost: problemele apărute în mediul economic, accesul greoi la finanțări, măsurile luate pentru a îmbunătăți situația economică din România și Italia.

În concluzie, acest eveniment ne-a ajutat să găsim soluții inovatoare pentru extinderea portofoliului nostru de servicii contabile, noi idei pentru a crește profitabilitatea companiilor, informații din culise despre nevoile antreprenorilor și, nu în ultimul rând, ne-a reamintit despre importanța de a fi mereu în pas cu schimbările politico-economice actuale.

Context:

În Italia există și funcționează aproximativ 46.700 de companii românești, în timp ce Italia ocupă locul 5 la investiții cu o pondere de 5,7%, firmele italiene investind în România aproximativ 2,55 miliarde de euro.