Contabilitate, este specialitate care traduce numerele, ea face posibila intelegerea lor de catre toata lumea, de aceea bazele acesteia sunt aceleasi, si toti contabili folosesc aceleasi principii in aplicarea ei.
In momentul in care o companie face o vanzare pe credit sau nu, datoria contabilului este de a urmari aceasta tranzactie, in cazul in care se face pe credit el verifica fiecare plata si in cazul in care plata unei rate intarzie instiinteaza platitorul de aceasta intarziere.
Contabilul are un rol important, deoarece aceasta are datoria de a pastra o evidenta a tuturor tranzactiilor realizate de o companie. Atat utilizatorii interni si externi se bazeaza pe analizele contabile. Printre utilizatorii interni se numara angajatii, managerii si patronul, cei externi fiind funizorii care au nevoie de date exacte pentru a stii gradul de risc in cazul semnarii unui contract.

Desk office business financial accounting calculate

Cu ajutorul unei bune evidente contabile poti evita orice tip de probleme cu legea, in momentul controalelor fiscale patronii au nevoie ca aceste documente sa fie corecte, in cazul in care sunt incorecte consecintele sunt foarte grave.

Contabilul urmareste fluxul banilor si tot ei au rolul de a vedea daca productia unui produs este mai costisitoare decat produsul final, in astfel de cazuri compania ar iesi in pierdere.

O firma de contabilitate poate observa eventualele conturi paguboase, sau daca compania are prea multe vanzari pe credit, aceasta poate fi in deficit.

Un contabil care isi face bine treaba este acela care verifica fluxul banilor, atat cei ce intra in companie cat si cei ce ies din companie, tot ei verifica banii alocati productiei, tine analizele sub control si asigura corectiudinea acestora si anunta patronul de eventualele probleme intalnite, cum ar fi ratele si platile acestora.

In concluzie contabilitatea are ca scop principal, determinarea periodica, de regula la inchiderea exercitiului financiar a situatiei patrimoniului si al rezultatului exercitiului.