Cine are deja o afacere in capitala, fie ea si de mici dimensiuni, alegerea unui contabil Bucuresti cu experienta reprezinta mai mult decat o decizie inteligenta. In timp ce o persoana priceputa te va ajuta sa-ti dezvolti afacerea, una cu mai putine abilitati ar putea sa te aduca in pragul falimentului.

Pentru un mic intreprinzator, poate mai mult decat pentru o multinationala, fiecare banut investit conteaza. Cu totii asa-zisii ”experti” autorizati care ”roiesc” prin Bucuresti, pare aproape imposibil sa-l gasesti pe cel capabil sa te scape de stres si de riscuri, doar apeland la masuri legale.

Daca ai norocul sa stii unde si mai ales cum sa-l cauti, acesta este in masura sa-ti transforme afacerea intr-un profitabila. Insa inainte sa te decizi pentru firma de contabilitate, pune cap la cap cateva informatii pretioase, ”culese” de cei care s-au confruntat cu probleme similare, referitoare la:

biroulcontavgd

  1. Complexitatea exigentelor

Este important ca de la bun inceput sa stii ce fel de necesitati ai si cat de frecvent ai nevoie de servicii contabile. Pentru a nu da gres, in prealabil, incearca sa raspunzi la o serie de intrebari ”ajutatoare” de genul ”Ce asteptari ai de la firma sau persoana cu care intentionezi sa lucrezi?”, ”Ai nevoie de cineva care sa se ocupe de toate operatiunile financiare sau doar de impozite si taxe?”, etc.

  1. Contabilitate interna sau externa

In principiu, decizia este conditionata de dimensiunea business-ului. Cine abia s-a lansat in afaceri, in loc sa tina in permanenta un expert fiscal intern cu nimic de facut peste zi, poate angaja o persoana din exterior sau o firma de contabilitate care sa se ocupe de statele de plata, de impozite si bilant. Iar pe masura ce activitatea se extinde, exista posibilitatea formarii unui departament contabil care sa intocmeasca toate situatiile financiare.

  1. Experienta si calificare

Odata stabilita ”provenienta”, este nevoie sa te hotarasti si asupra experientei si calificarilor. Cu cat ”omul cu hartiile” este mai calificat si are mai multa experienta, va costa mai mult. Dar pentru intocmirea bilantului si a catorva situatii financiare nu-ti trebuie un contabil Bucuresti foarte calificat. In ce priveste experienta, tot mai bine unul cu ani de munca in spate. Insa orienteaza-te spre cineva ”antrenat” deja in domeniul care te intereseaza (sau intr-unul similar).

  1. Reputatie si recomandari

Inainte sa angajezi un expert fiscal, nu ezita sa te informezi in legatura cu reputatia acestuia. Tine cont de recomandarile celorlalti! Una dintre cele mai sigure metode este sa intrebi printre prietenii, cunostintele si colegii care deja lucreaza cu unul. Tot ca sursa de informare mai poti folosi site-urile unde apar afisate firme de contabilitate Bucuresti sau forumurile unde user-ii obisnuiesc sa discute pe astfel de teme.

  1. Caracterul accesibil si localizare

Acum cand internetul ramane cel mai rapid si eficace mijloc de comunciare, localizarea nu pare foarte importanta. Desi locuiesti si-ti desfasori activitatea in capitala, aproape ca nu vezi ca pe o necesitate angajarea cuiva din acelasi cartier / sector. Insa daca intamplarea face sa ai nevoie urgenta de o semnatura, cum o scoti la capat? Pentru evitarea neplacerilor, este preferabil si mult mai comod sa angajezi un contabil cat mai aproape de sediu.

Noi, echipa de contabili Bucuresti Biroul Contabil, le oferim tuturor doritorilor, servicii de consultanta fiscala, expertiza si salarizare. Te asteptam cu intrebari si propuneri direct la sediu sau pe website!