Fiind proprietarul unei afaceri mici veti avea provocari unice, ele fiind influentate de modul cum administrati afacerea si dimensiunea afacerii. Propietarul unei afaceri mici trebuie sa se ocupe de toate provocarile legate de vanzare, livrare, finantare gestionarea si dezvoltarea afacerii. Cel mai important lucru este ca trebuie sa pastreze interesul tuturor partilor implicate in afacere cum ar fi clientii, furnizorii si echipa care conduce afacerea. Iata cateva sfaturi care te pot face sa administrati usor si cu succes afacerea pe care o detineti.

  1. Alege o banca potrivita pentru afacerea ta

In ziua de azi mai toate tranzactiile afacerii tale vor trece prin banca, fie ca cumperi produse online sau depui bani intrun cont bancar, esti platit de catre clienti prin banca sau ca platesti salariile angajatilor trebuie sa folosesti serviciile unei banci. Multe instituții financiare ofera conturi cu comisioane mici, credite cu rate reduse sau programe gratuite de depozit direct. Asigurate ca ai ales banca potrivita pentru tine ca nu te va pune pe drumuri tot timpul sau te va secatui cu comisioanele sale.

  1. Fa-ti un plan de afacere

Un factor important in administrarea afacerii tale este planul de viitor al afacerii tale care prezinta obiectivele si cresterea preconizata. Trebuie sa faci o schita cu finantarile si cheltuielile pe care o sa le ai de-a lungul desfasurarii activitatii tale, trebuie sa eviti orice obstacol financiar pe care il vei intalni.

  1. Inscrie-te intr-o asociatie a micilor intreprinzatori

Acolo vei gasii oamenii care au deja o experienta si o viziune vasta asupra lucrurilor prin care tu treci la inceput de drum, poti gasii oameni ca iti pot da un sfat sau o parere care poate conta enorm la desfasurarea afacerii tale.

  1. Gestionati efficient inventarul

Managementul stocurilor este foarte important asa ca gestionati-l cu atentie si asigurati-va ca fiecare leu  cheltuit pe stocurile tale este folosit cu cap. Astfel trebuie sa stiti in orice moment ce este de vanzare si ce nu este.

  1. Mentine organizarea sub control

Organizarea timpul, angajatii, cheltuielilor si investitiilor este cheia succesului in administrarea afacerii. Toate aceste punele pe hartie analizeaza si alege solutia cea mai potrivita pentru urmatoarea miscare pe care o vei face. Fa acest lucrul macar odata pe saptamana si fi convins ca planul tau de organizare va suferii modificari de la saptamana la saptamana.

business-administration-biroulcontabil

  1. Cunoaste afacerea ta

Afacerea ta este mereu in competitie cu altele asa ca tot timpul trebuie sa ramai competitiv in cadrul industriei in care activezi, trebuie sa te  mentii dupa noile trenduri care apar pe piata. Aboneaza-te la newsletter-periodic sau on-line pentru a ramane informat de noile tendinte care se impun pe piata.

  1. Foloseste soft cu licenta

Ai grija ca fiecare program pe care il folosesti pentru afacerea ta sa fie cu licenta, daca nu iti cumperi soft licentiat risti sa iti fie inchisa afacerea ta. Organele abilitate organizeaza periodic controlale la firme, de obicei aceste organe de control sunt anuntate de catre concurenta ta.

  1. Certifica personalul

Angajeaza personal cu cat mai multe certificari in domeniul de activitate al business-ului tau, avand un personal certificat si calificat veti sporii increderea clientului.

  1. Aduna recomandari

Strange recomandari de la clientii satisfacuti, acestia poti fi dispusi sa te recomande la potentiali clienti, acest lucru va oferi viitorilor clienti posibilitatea de a verifica munca ta si serviciile contabile pe care le oferi.

  1. Ofera cat mai multe avantaje clientului

Solicita idei de la clientii tai, ce altceva si-ar mai dori de la serviciile sau produsele pe care le oferi, evalueaza toate ideile si ia in considerare parerea clientilor. Fa un plan cu serviciile sau produsele ce pot fi  inbunatatite, pentru inceput testeaza aceste idei pe o scara foarte mica iar daca se vad imbunatatiri aplicale intregii tale afaceri.