Te intereseaza sa ai propria ta afacere, dar iti sunt straine notiunile despre infiintari firme si nu ai cunostinte de contabilitate?

In ciuda acestor ”lipsuri”, crezi ca detii macar o parte dintre ”calitatile” potrivite ”titlului” de intreprinzator?

Inainte sa te lansezi in afaceri, ne-am gandit sa-ti dam o mana de ajutor. Poate ca in acest mod, nu vei ramane pana la pensionare, eternul angajat.

Iata cateva dintre caracteristicile pe care ar trebui sa le indeplineasca un intreprinzator de succes, chiar daca nu are habar de contabilitate (ordinea ”calitatilor” este aleatoare):

Curajul

Fiind nou in ”breasla”, fii pregatit sa risti (nu totul, nu este vorba despre o loterie). Iar daca nu o faci, nu ai de unde sti daca vei reusi sau nu.

Ingeniozitatea

Fara sa vii la pachet cu o buna ”doza” de inventivitate, cu greu vei reusi sa dai viata proiectelor tale, oricat ar fi ele de promitatoare la prima vedere.

Rabdarea

Nimeni nu devine profitabil imediat. Ai nevoie de timp sa-ti cunosti clientii si ”adversarii”, sa-ti formezi o reputatie, sa gasesti un specialist in infiintari firme, etc.

Pragmatismul

Este bine sa visezi, insa nu neglija adevarata fata a lucrurilor. Un bun lider trebuie sa fie mereu cu picioarele pe pamant si sa-si propuna obiective realiste.

Intuitia

Ca sa reusesti, este indicat sa fii cu un pas inaintea celorlalti. Nu trebuie sa intri pe piata cu ceva nemaivazut, ci doar sa anticipezi trend-urile.

Cunoasterea

Indiferent de sector, nu poti ramane in urma. Este cazul sa te actualizezi cu tehnologia, sa te informezi pe domeniul respectiv, sa participi la cursuri de contabilitate, etc.

Calmul

Nu exista afaceri fara riscuri. Dar nu-ti poti permite luxul sa te panichezi, dimpotriva. Trebuie sa-ti pastrezi sangele rece si sa stii gestiona situatiile de stres.

Respectul

Pentru a fi pe drumul cel bun, nu dispretui pe nimeni si nimic. Respecta-ti angajatii, partenerii, clientii, ”rivalii”, regulile ”jocului” si la randul tau vei fi respectat.

Disciplina

Fiecare succes are pretul sau. Asteapta-te sa lucrezi mai mult decat restul, iar la nevoie, sa-ti ajuti subalternii, dar si sa prestezi o parte din munca de contabil.

Optimismul

Daca vezi doar partea goala a paharului, cu greu vei deveni un intreprinzator de succes. Fii optimist si vei trece fara probleme peste orice dificultate.

Creativitatea

Intr-o societate ultra saturata de idei, sa fii creativ se transforma intr-unul dintre mijloacele inspirate prin care te poti diferentia de restul si sa obtii profit.

Flexibilitatea

Fii pregatit sa participi la reuniuni neanuntate, sa pleci in delegatii neprogramate, sa ramai la munca pana tarziu ori sa-ti largesti sfera cunostintelor de contabilitate.

Ambitia

Este vorba despre o caracteristica ce a stat la baza succesului multor intreprinzatori. Nu te abate din drum, esecul poate fi doar trambulina de lansare.

Planificarea

Nu te gandi sa pornesti la drum la intamplare, fara sa-ti fixezi niste obiective clare. Construieste-ti un plan de afaceri adevarat si urmeaza-l pas cu pas.

Este posibil sa-ti lipseasca unele abilitati. La urma urmei, nimeni nu este perfect… Pentru astfel de cazuri, intervenim noi. Nu ezita sa ne soliciti serviciile, indiferent daca este vorba doar despre infiintari firme sau despre intreaga ”paleta” de servicii contabile!

antreprenor, contabil, bucuresti, infiintari firme